Aflați de ce afectiuni pot suferi pisicile și cum să le țineți la distanță de feline!

afectiuni-boli-pisica-veterinar-sibiu

 

Legătura dintre pisici și oameni este una cu totul deosebită. Tocmai pentru a menține pisicile sănătoase, vă recomandăm să vedeți cu ce boli se pot confrunta ele și să țineți cont de sfaturile noastre. Ca la orice animal, și la pisici există factori decisivi care pot cauza boli grave. Haide să vedem care sunt acestea ți cum să ne protejăm pisicile de îmbolnăvire!

Obezitatea este o problemă destul de întâlnită la pisici. Cauzele apariției obezității sunt sedentarismul și alimentația proastă, după ureche. Greutatea depășită la pisici scade calitatea vieții pisicilor care pot face chiar diabet sau artrită. Trebuie să știți că un regim echilibrat este vital pentru pisici. Optați pentru mâncarea de cea mai bună calitate recomandată de veterinar. Nu lăsați să treacă nicio zi fără ca pisica voastră sa facă mișcare și să se joace.   

Paraziții interni și externi sunt inamicii felinelor. Să nu uităm că puricii și căpușele sunt purtători de infecții. Și unde le lasă? Evident în locuința noastră unde suntem noi și felina. Consultați lunar veterinarul pentru a îi putea face pisicii voastre deparazitarea externă și cea internă. 

Alergia este și ea o problemă care cauzează stări nu tocmai plăcute. Sistemul imunitar al pisicii este și el afectat de anumiți factori. Dacă vedeți că pisica se scarpină foarte des, strănută sau tușeste, sigur prezintă o alergie și vă recomandăm să mergeți cu ea la veterinar. 

Afecțiuni ale rinichilor reprezinta iar o problemă cu care pisicile se pot confrunta. Pisicile dezvoltă destul de des afecțiuni ale rinichilor din cauza alimentației proaste și săracă în fosfor și sodiu, care nu ar trebui să lipsească pisicii. Dacă vedeți că pisica dumneavoastră bea mult prea multă apă, urinează mai mult decât de obicei, face diaree sau vomită în exces, mergeți cu ea de urgență la veterinar. Nu e de glumă!

Gingii inflamate sau dinți cariați, un alt factor de care va trebui să ținem cont la pisici. Pisicile nu au nevoie numai de îngrijire, alimentație sănătoasă și periaj dentar, ci și de vizite la veterinar o dată pe lună măcar pentru a se ține tartrul și bacteriile la distanță. Dacă vedeți gingii inflamate sau roșii la pisica dumneavoastră, mergeți la veterinar. 

Problemele cu stomacul la pisici. Dacă vedeți că pisica dumneavoastră are o digestie proastă, vomită sau se ascunde, este clar că are probleme cu stomacul și va trebui să consultați veterinarul. 

În concluzie, problemele la pisici pot fi  multe, dar acestea sunt cele mai întâlnite. Dacă vreți să aveți o pisică sănătoasă, mergeți la veterinar ori de câte ori este cazul și aveți grijă de sistemul ei imunitar. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *