Motive pentru care să vaccinați animalele de companie

vaccinare-pisica-medic-veterinar-sibiu

Zi de zi intrăm în contact cu diverse cazuri speciale care semnalizează problemele cu care se confruntă patrupezii. Animalele de companie au nevoie să fie iubite și răsfățate, dar stăpânii lor nu trebuie să uite nicio clipă de schema de vaccinare.  Foarte mulți dintre stăpânii de animale sunt comozi, uituci sau pur și simplu inconștienți și tocmai pentru a evita anumite cheltuieli în plus cu animăluțul de companie, taie vaccinarea de pe listă. Total greșit!

În lipsa vaccinării, animalul, fie el câine sau pisică, începe să aibă diverse stări de rău și toate aceste afecțiuni sau simptome care apar, nu fac decât să îi provoace suferință și chiar moartea. Chiar și o stare de somnolență, scaune moi tot timpul, vomă repetată, scărpinat, ar trebui să vă pună semne de întrebare și să faceți o vizită veterinarului. Lipsa vaccinării poate răpune animalul și transmite boli grave oamenilor.

 

Nu uitați, dacă vreți ca animăluțele de companie să aibă o sănătate de fier, este nevoie să le vaccinați. Despre una dintre cele mai grave boli ale câinilor nevaccinați am vorbit în acest articol.

O dată ce i-ați făcut toate vaccinurile animalului de companie puteți sta liniștiți deoarece sunt în siguranță. Vaccinurile sunt produse biologice menite să protejeze animalul de atacul anumitor agenți patogeni. Vaccinurile la animale stimulează producerea de anticorpi specifici și creează o barieră de protecție împotriva infecțiilor și a bolilor. Nu uitați să apelați la medicul veterinar specializat pentru a vă recomanda cele mai importante vaccinuri pentru bună stare a animalului de companie. Nu vreți ca animalul vostru să fie expus la vreo boală infecțioasă, nu?

Bine de stiut

          În 1796, Edward Jenner a pus bazele științifice ale procesului de vaccinare.

          În 1879, Louis Pasteur a dezvoltat un vaccin împotriva Pasteurella multocida.

          Cu cât stimulăm mai mult sistemul imun al unui animal, cu atât va lucra mai bine.

          Cațeii trebuiesc neapărat vaccinați împotriva bolilor grave precum parvoviroză, rabie, etc.

          Cățeii nu au voie să fie vaccinați mai devreme de 5 săptămâni.

          Animalele de companie nevaccinate se îmbolnăvesc rapid și transmit microbi atât adulților cît și copiilor. Consultă tot timpul veterinarul pentru a avea un animal sănătos și o locuință lipsită de microbi.

În cazul in care nu ați dus animăluțul la vaccinare sau nu ați ținut cont de schema recomandată de medicul veterinar, vă invităm să ne vizitați și să îi facem un consult de rutină animăluțului dumneavoastră de companie. Apoi, vă vom recomanda cele mai bune vaccinuri pentru ca el să fie mai sănătos și mai jucăuș ca oricând. 

 

Programare consult Veterinar Sibiu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *