Haideți să înțelegem mai bine comportamentul câinilor noștri!

comportamentul-cainilor-de-companie

 

Tuturor ne-ar plăcea să trăim tot timpul în armonie cu cățelul nostru și să îl înțelegem perfect. Cum să facem acest lucru? Despre asta vă vom vorbi în acest articol.

Cu siguranță toți stăpânii de câini vrem să înțelegem mai bine aceste lucruri: principiile psihologiei canine, comportamentele instinctuale ale câinilor, crearea echilibrului și stabilirea limitelor, corectarea comportamentelor inadecvate la căței, alegerea câinelui potrivit pentru familia noastră și pentru copii, metodele prin care putem ajuta câinele să se adapteze tuturor schimbărilor de zi cu zi. 

Ce să mai, cu toții ne dorim câini educați, ascultători, cuminți și isteți. Așa e, nu?

Haideți să identificăm împreună particularitățile comportamentale la câini și să eliminăm comportamentul anxios, distructiv sau inconștient al câinilor care creează probleme de genul ros, lătrat, etc. Înainte de a supune câinele la un anumit dresaj sau test, mergeți la veterinar și cereți-i sfatul. Abia apoi, după recomandarea veterinarului, puteți opta pentru anumite procedee de schimbare a comportamentului câinelui. Toate nevoile câinelui și schimbările de comportament sunt cauze patologice și pot fi adaptate în bine dacă ascultați sfatul veterinarului și vă preocupați de buna creștere a câinelui dumneavoastră.

 

Care sunt problemele cele mai dese de comportament la câini și ce trebuie făcut pentru a le schimba? Haide să vedem!

– Rosul este o modalitate prin care câinele arată că este agitat sau pur și simplu prezintă dureri de dinți sau are prea multă energie. În general, rosul se finalizează și cu distrugere, așa e, nu? 

Câinii rod pentru că sunt anxioși, pentru că sunt curioși, le crește dantura sau pur și simplu se plictisesc în acele momente pentru că sunt singuri sau nu li se acordă atenție. Ca să faceți câinele să nu mai roadă, achiziționați-i jucării speciale, recompense pentru dantură sau pur și simplu eliminați tot ce se poate roade din calea animalului.

– Urinarea și defecarea în casă. O problemă cu care se confruntă tot mai mulți stăpâni de câini. Indiferent de vârstă, mulți câini continuă să facă în casă și nu se pot desobișnui. În acest caz vă recomandăm o vizită la veterinar și sfaturile lui, evident scosul câinelui afară cu program fix și recompensat ca să înțeleagă că a procedat cum trebuie și să repete să facă nevoile doar în exteriorul locuinței. Fiți atenți că animăluțul dumneavoastră poate avea și probleme de sănătate. Mergeți și vedeți ce spune veterinarul. Câinii îți fac nevoile în locuință pentru a-și marca teritoriul, din cauza anxietății, pentru a capta atenția, pentru că nu au un program fix de ieșit afară. Învățați câinele cu reguli fixe și totul va fi bine. Va face nevoile numai afară. 

– Agresivitatea e o altă latură cu care se confruntă mulți proprietari de câini. În acest caz vă recomandăm un consult veterinar și se vor găsi soluții rapide. Astfel, va fi corectat comportamentul câinelui prin tratament, dacă există probleme de sănătate, sau prin dresaj. 

– Anxietatea este una din problemele cele mai des întâlnite ale câinilor pentru că ei sunt foarte iubitori și atașați de stăpân și din această cauză suferă foarte mult. Nici nu aveți idee! 

Anxietatea la câini este o tulburare de comportament de natură psihică. În cazurile în care câinele este lăsat singuri cât sunteți plecați, el latră, plânge, devine apatic, uneori nu mai mănâncă, roade, zgârie, sare și face tot posibilul să fie alături de stăpânul său. De câte ori plecați, înainte de a ieși pe ușă, dați-i o jucărie la care nu are acces mereu, o recompensă sau cereți sfatul veterinarului să vă vină în ajutor. Sigur se găsesc soluții. În curând câinele va reuși să asocieze plecările stăpânului și cu ceva mai plăcut și îi va mai alina suferința. 

Câinele dumneavoastră ce probleme de comportament manifestă? Cum vă putem ajuta?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *