Importanța cosmetizării câinilor

Îngrijirea exteriorului câinilor este o parte esențială a întreținerii lor, la fel cum sunt și alimentația corectă sau controlul veterinar regulat. Pentru unii câini, îngrijirea profesională este absolut necesară (cățeii cu blană medie și lungă), în vreme ce pentru alții o baie lunară și o ședintă de periaj pe săptamână sunt suficiente. Este foarte important să nu uităm că și pe timpul iernii cățelușii trebuie să fie cosmetizați.

Salonul nostru de cosmetică veterinară oferă servicii de îngrijire și produse de cea mai bună calitate din Sibiu, astfel încât companionul dumneavoastră să beneficieze de tratamente complete de igienă, tuns, periat, pieptănat,  toaleta urechilor,ochilor și glandelor perianale, iar dumneavoastră consiliere pentru îngrijirea lui acasă.

Vrem ca animăluțul dumneavoastră să se simtă în largul lui atunci când vine în vizită la noi, de aceea tunsorile și cosmetica sunt efectuate într-un mediu călduros și relaxant.

Nu anesteziem animalele. Numai in cazuri extreme și numai cu acordul proprietarului. Prima vizită la cosmetică ar trebui sa fie după terminarea schemei de vaccinare.

Tunsul

Fiecare câine are nevoie de îngrijire specială în funcție de tipul de blană. Câinii prezentați la concursurile de frumusețe,  sunt tunși în funcție de standardul fiecărei rase. Pentru că majoritatea câinilor sunt animale de companie, tunsorile sunt adaptate pentru a fi cât mai ușor de întreținut de către proprietari.

Periatul si pieptanatul

Periatul regulat al blănii unui câine ajută la eliminarea părului mort sau încâlcit și la înlăturarea paraziților. Contribuie de asemenea la distribuirea uleiurilor naturale care mențin pielea  sănătoasă și stimulează aportul de sânge la nivelul pielii. Dacă blana este foarte încâlcită , aceasta poate împiedica pielea să își realizeze principalul rol de protecție și reglare a temperaturii corporale.

Mulți proprietari consideră că au făcut o treabă bună periind blana câinelui, când de fapt au făcut acest lucru superficial, lăsând stratul interior încâlcit. De aceea la noi în clinică vă oferim sfaturi despre toaletarea corectă și produsele potrivite cățelului dumneavoastră.  O astfel de problemă s-ar putea să necesite mai mult de o vizită la cosmetician.

 Baia

Cu siguraintă că spălatul unui câine la un salon de cosmetică este cu mult mai ușor decât îmbaierea lui acasă. Spălarea în curte cu furtunul nu este  o alternativă prea bună. Câinii apreciază un duș rece ca gheața cam la fel de mult ca și noi. Este foarte important să se folosească șampoane și produse de foarte bună calitate pentru a nu modifica PH-ul pielii.  Noi folosim produse de cea mai bună calitate, profesionale, adecvate tipului de blană al companionului dumneavoastră. Medicii noștrii veterinar vă pot recomanda și produse speciale pentru probleme dermatologice, sau produse pentru purici si căpușe.

Tăierea unghilor

Este important să obișnium câinele cu această manoperă de mic. Unghile crescute prea mult pot afecta modul în care arată câinele, pot afecta lăbuțele și modul în care merge. Unghile neglijate pot să se recurbeze și să penetreze pernuțele.

Ideal  unghiile ar trebui să fie tăiate în mod regulat o dată pe lună.

Curățarea urechilor

Trebuie încă de timpuriu să vă obișnuiți câinele să îi umblați la urechi. La majoritatea raselor de câini este prezent părul în urechi care trebuie să fie înlăturat regulat.

Puțină secreție de culoarea mierii este normală. O secreție maronie, galbenă sau verde, cu miros neplăcut,  poate indica o infecție auriculară. În această situație este remondat să cereți sfatul medicului veterinar.

Curăţarea ochilor

Prezența de scurgeri de la nivelul ochilor poate fi un semn de infecție, dar nu întotdeauna. De aceea nu ezitați să mergeți la medicul veterinar dacă observați modificări de culoare sau cantitate. Curățarea scurgerilor lacrimale și a pliurilor de la nivelul feței previne pătarea permanentă si apariția infecțiilor.

Vidarea glandelor perianale

Vidarea glandelor perianale nu este o acțiune deloc plăcută, dar este extrem de necesară mai ales pentru câinii care stau în casă. Aceste glande conțin substanțe folosite de câini pentru a-și marca teritoriul. Conținutul lor este de obicei eliminat atunci când câinele defecă.

Un semn că animalul nu iși golește singur glandele este atunci când se târăște cu fundul pe podea sau își linge excesiv zona anală. În acest caz este bine să vizitați medicul veterinar. Dacă nu este golit conținutul acestor glande în mod regulat, se pot infecta formând abcese, îmbolnăvind câinele foarte tare.

În speranța că ați aflat mai multe despre cosmetizarea cățeilor vă muțumim și vă așteptăm cu drag la noi! 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.