Cum să te bucuri de concediu chiar dacă iei și patrupedul cu tine

cabinet-veterinar-sibiu-vacanta-animale-companie

 

Vacanțele sunt bucăți din rai pe care cu siguranță le așteptăm cu toții. Fie vară, iarnă, sărbătoare sau simplă zi, ne dorim să călătorim cât mai des și să ne relaxăm. Dar ce facem cu patrupedul? Este el o piedică pentru care să ne amânăm vacanța? Dacă nu avem cu cine să ne lăsăm câinele cât suntem plecați din oraș, cum procedăm? 

Ei bine, tocmai pentru că tot mai mulți stăpâni de animale de companie întâmpină această problemă, ne-am gândit să venim cu câteva soluții și să vă transformăm concediul într-unul de poveste. Hai să vedem cum!

Cu surprize plăcute sau neplăcute, vacanțele cu patrupedul pot fi frumoase dacă știi cum să le petreci. Soluțiile găsite de noi pentru ca vacanța în familie împreună cu patrupedul să fie una reușită sunt următoarele:

Căutați ca loc de cazare un spațiu care să accepte animale de companie. Să fiți sigur că nu veți întâmpina probleme și să vă puteți lăsa câinele și singur atunci când e nevoie să plecați la un club, restaurant, urgență sau orice altceva.

Ca și transport în vacanțele voastre, alegeți mașina personală sau de ce nu, trenul, autocarul! Câinele dumneavoastră se va simți liber și va respira mai liniștit tot drumul, oricât de lung ar fi el. Încercați să îi mențineți anxietatea la un nivel cât de cât normal.

Să fiți sigur ca animăluțul dumneavoastră nu întâmpină probleme de sănătate înainte de a pleca. Pentru a pleca liniștiți în vacanță, este bine ca înainte de călătorie să faceți o vizită la medicul veterinar. Un control de rutină nu strică niciodată!

– Luați cu voi tot ce aparține câinelui: vasele de apă și mâncare, recipientul pentru apă atunci când ieșiți afară, jucăriile preferate, hamul, lesa, prosoapele lui, pastilele, șamponul, peria, carnetul de sănătate și orice altceva îi folosește. 

– Nu uitați niciodată de deparazitările interne și externe. Țineți câinele departe de boli, paraziti, infecții, purici, căpușe, etc.

– Să rețineți că jucăriile vor atrage mereu companioni la joacă și îi vor salva de plictiseală. Astfel, le va fi mult mai ușor atunci când rămân singuri acasă, avand o ocupație.

– Să aveți câinele microcipat pentru ca în cazul în care s-ar putea pierde, să fie găsit cu ușurință datorită cipului și a datelor dumneavoastră de contact. 

 

În concluzie, viața alături de câini, indiferent dacă suntem acasă sau în vacanță, e terapie, joc, curiozitate și iubire. Nu vă lăsați câinele cu persoane necunoscute. Dacă nu găsiți soluții în cazul în care trebuie să plecați în concediu sau intervine vreo urgență de serviciu, mai bine îl luați cu dumneavoastră. Va aprecia și va fi un cățeluș cuminte. Să fiți siguri de asta!

Voi cum procedați când mergeți cu cățelușul în vacanță? 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *