Cum să-ţi scapi rapid animalul de purici?

purici-paraziti-animale-companie-veterinar-sibiu

Puricii sunt insecte foarte periculoase atât pentru tine cât şi pentru animăluţul tău. Orice purice adult va infesta animalele de companie o dată ce se va hrăni cu sângele acestora. 

Aceste insecte depun foarte multe ouă pe pielea unui animal. Aceste ouă cad în locuinţa ta în diverse locuri şi se transformă în larve, apoi în nimfe acoperite de un cocon protector. Evident că odată ce animăluţul tău va trece pe lângă ele, nimfele vor ieşi din cocon şi se vor hrăni cu sângele animăluțului. De ce nu, chiar şi cu cel al omului? 

Saliva puricilor provoacă alergii însoţite de un prurit violent, cunoscut ca şi dermatită alergică la purici denumită DAP

Semne că animalul tău a fost infestat de purici:

Piele înroşită şi păr pierdut în diverse zone. Dacă observi că animalul se scarpină intens, foloseşte un pieptene special pentru purici, iar dacă vei găsi mici puncte negre înseamnă că ai găsit excremente de purici.

Acesta este un avertisment clar că este nevoie de ceva pentru combaterea lor. Nu uita că locul preferat al puricilor pe animăluţul tău de companie va fi gâtul sau capul. Însă nu sunt excluse nici burta sau spatele.

Iată cum să scapi de purici animăluţele tale de companie:

Ca şi prim pas, consulţi veterinarul şi cauţi împreună cu el cele mai bune soluţii pentru ca animalul tău să fie deparazitat în întregime şi să nu aibă probleme de sănătate. Se pot folosi şampoane speciale pentru purici recomandate de medici veterinari sau direct soluţiile de deparazitare care sunt cele mai bune.  

Cum scapi de ouăle puricilor din casa ta?

Spală toate aşternuturile, aspiră toate covoarele şi dezinfectează toată casa şi locul unde a dormit animăluţul tău. Foloseşte-te de un insecticid specific puricilor. Fii atent să ucizi atât ouăle, cât şi adulţii. Abia apoi vei scăpa definitiv. Însă este foarte bine să repeţi procedeul. 

Fiind început de primăvară, ar trebui să începi să lupţi cu puricii și să previi apariția lor. Alege cele mai bune soluţii sugerate de veterinar, nu în funcție de preț doar pentru că vrei tu să alegi fără nicio recomandare ce este mai ieftin. E total greșit! 

Nu uita, calitatea contează pentru ca animăluţul tău să fie sănătos şi ca tu să ai o casă fără dăunători.

Cere sfatul medicului veterinar şi nu face experimente pe animăluţele tale. 

 

Programare consult Veterinar Sibiu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *